hehe dobry pomysl na podwieszonego posta.... teraz ja PLACEK (hyhy) by M_F (a moze taki jak brzozkowy.. nie wiem) -ok 100gr platkow owsianych -2 jaja -3 bialka z jaj -ok 20gr dzemu (np truskawkowego) ....jajka + platki miksujemy w szakerze kilkanascie sekund... powstala mase wlewamy na rozgrzany teflon, przykrywamy ...po kilku minutach obracamy na [...]
yyy nie wiem czy już było ale dam słatka z tuńczyka może nie jest super ale super smakuje... 6 jaj, 20 dkg sera zółtego, majonez, cebula lub por szczyiporek, tuńczyk w sosie wlasnym 1.bialka jajek ugotowanych zetrzec i położyc na spodzie 2. 10 dkg sera zetrzeć na tarce i na białko położyć 3. 1/2 puszki z tuńczyka rozlożyc na ser 4. cebule rozłożyć [...]
Omlet Benego 1 jajko 4 białka z jaj 2-3 czubate łyżki otrębów 1 płaska łyżka mąki ryżowej Wszystko dokładnie mieszamy i smażymy do uzykania rumianego koloru po obu stronach. Jest to naprawde pyszne i porzywne danie. Polecam z pomidorem.
[...] makaron czasami kasza jakiś kotlecik tuna kurczak twaróg itd. jedynie to staram się w przed treningowym niższe ig ww w potrenigowym wyższe i białko. Mniej więcej jadam 300g białka ważę nie całe 100kg więc wychodzi 3 g jak zaczynam widzieć że mnie zalewa to zmniejszam tylko ilość spożywanych ww jak nie idzie to zwiększam, filozofii tu nie ma. [...]
[...] taktyka. Osoby, które poważnie myślą o kształtowaniu sylwetki i robią to niezwykle precyzyjnie właśnie takie rozwiązania stosują. Rano i w czasie około treningowym stosują białka szybko wchłanialne, natomiast na noc najczęściej spożywają białka takie jak kazeina. W wyjątkowych przypadkach np. u osób z insulinoopornością lub u tych, którzy [...]
Oczywiście że tak! Jest to niezwykle popularne zestawienie suplementów, które w połączeniu z dietą i treningiem gwarantuje uzyskanie sportowego wyglądu. Wyższy udział białka w diecie powinien być podstawą każdej dobrze zaplanowanej redukcji wagi. Dlaczego? Wyższy udział białka przyspiesza tempo przemiany materii, daje uczucie większej sytości, [...]
Witaj, tak to prawda... białko kazeinowe jest bardzo gęste i po zmieszaniu z mlekiem lub z wodą ma konsystencję przypominającą budyń. Kiedy warto stosować białko kazeinowe? Białko kazeinowe należy do białek wolno wchłanialnych. Oznacza to, że jego zjedzeniu jest ono rozkładane na aminokwasy, które bardzo wolno i stabilnie są dostarczane do [...]
[...] Bez wątpienia posiłek przedtreningowy powinien być tak zbilansowany, aby dostarczał wszystkich niezbędnych składników odżywczych. Winien składać się z dobrego jakościowo białka, węglowodanów oraz tłuszczu. W zależności o jakiej porze dnia trenujemy posiłkiem przedtreningowym bywa śniadanie, drugie śniadanie bądź obiad. Kolację zostawiamy na [...]
już dość długo się żywię w ten sposób, rekordy siłowe na tym biłem a z białka to zjadałem w sumie tylko tyle co z jaj i dużego steka. Da się. Deficyt przy tym to igranie z ogniem. Za każdym razem jak próbowałem obciąć tłuszcz to zaczęło ciągnąć w stronę węglowodanów. Dlatego z tego zrezygnowałem i wolałem deficyt osiągać wysiłkiem, ale nie [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
PRO
[...] Bez wątpienia posiłek przedtreningowy powinien być tak zbilansowany, aby dostarczał wszystkich niezbędnych składników odżywczych. Winien składać się z dobrego jakościowo białka, węglowodanów oraz tłuszczu. W zależności o jakiej porze dnia trenujemy posiłkiem przedtreningowym bywa śniadanie, drugie śniadanie bądź obiad. Kolację zostawiamy na [...]
ja na redukcji robilem ten placek z 10-15 bialek jaj bez zoltek, wybijalem bialka wrzucalem platki, (tylko nie ubijac bialek bo wyjda bezy:P ) postaly jakies 30minut namiekly a pozniej lekko trzepalem tak zeby sie skladniki wymieszaly bo jak sie 10 bialek ubije na piane to pozniej ciezko go usmazyc nie mowiac o przewroceniu, oczywiscie kakao i [...]
[...] lub pasta zrobiona z tuńczyka i ketchupu. Jeśli chodzi o placuszki (posiłek na słodko) to nie musisz koniecznie dodawać do omleta całych jaj. Ja najcześciej korzystam z białka jaja kurzego w płynie (ok 100-150g) i jest to o wiele ciekawsze rozwiązanie, gdyż białka jaja posiadają pełen aminogram i są kompletne. Jeśli brakuje mi białka w tym [...]
[...] mleka podawanego noworodkom, więc absolutnie należy wykluczyć, że nie jest naturalne. Mało tego, spożywanie WPC i WPI wiąże się z wieloma korzyściami zdrowotnymi. Tego typu białka zalecane są nawet osobom nawet w bardzo podeszłym wieku, a ma to na celu ograniczanie skutków sarkopenii, czyli choroby, która prowadzi do niedołężności i zaniku masy [...]
[...] czy "normalny" 14 latek(mało który w tym wieku ćwiczy na siłowni, co z resztą nie do końca byłoby zdrowe), nie dostarcza z diety wystarczającej ilości pełnowartościowego białka? Myślę, że "zakaz" używania odżywek białkowych przez osoby poniżej 14r.ż. może wiązać się głównie z możliwym nadmiarem białka w diecie i niepotrzebnym przeciążeniem [...]
[...] skład pierogów, które chcemy kupić. Przykładowy skład sklepowych pierogów: Pierogi mrożone: mąka pszenna, woda, mięso wieprzowe 17 %, mięso wołowe 4%, cebula, koncentrat białka sojowego, tłuszcz wieprzowy, tłuszcz roślinny, błonnik pszenny, sól, przyprawy, barwnik: beta karoten. Jak więc widzimy mają one niewiele wspólnego z pierogami, które [...]
[...] białko i tłuszcze. Już w latach 50/60'tych bazowano na tym produkcie i kulturyści ze złotej ery potrafili jeść dziennie po 8-10 jaj. Co ciekawe, większą ilość wartościowego białka zawiera żółtko, z czego wiele osób nie zdaje sobie sprawy oddzielając żółtko od białek i wyrzucając te pierwsze. W ten sposób pozbawiają produkt składników odżywczych. [...]
[...] Bez wątpienia posiłek przedtreningowy powinien być tak zbilansowany, aby dostarczał wszystkich niezbędnych składników odżywczych. Winien składać się z dobrego jakościowo białka, węglowodanów oraz tłuszczu. W zależności o jakiej porze dnia trenujemy posiłkiem przedtreningowym bywa śniadanie, drugie śniadanie bądź obiad. Kolację zostawiamy na [...]
2.5 g białka to maks co potrzebujesz czyli czyli 300g białka, ale myślę że to i tak maks. Co do posiłków zawierających białko, po prostu jak dajesz 5 jaj to daj 7, maksymalna ilość białka w mięsie/rybie, to okolice 25g na 100g produktu więc jedynie musisz zwiększyć ilosć danego białkowego produktu.
[...] to dobry, wartościowy posiłek, jednak rame wypadałoby wyeliminować, gdyż to utwardzone tłuszcze roślinne. Dlaczego warto jeśc jaja ? Jajka są źródłem pełnowartościowego białka, łatwo przyswajalnego przez organizm. Jajko zawiera wszystkie aminokwasy egzogenne. To znaczy te, których organizm człowieka nie wytwarza. Białko jajka przez długi [...]